Prisvindende dansk rom - RUM I Skotlander Spirits
 
Skotlander Spirits har taget romproduktionen op i Danmark. Igen, fristes man til at sige. For der var engang for meget længe siden, hvor det faktisk var de vesteuropæiske lande, der dominerede den traditionsforbundne romproduktion.
 
 

Eventyret tog nemlig sin begyndelse helt tilbage i 1600-tallet og nærmere bestemt i det caribiske øhav, hvor de prægtige sejlskibe fragtede deres gods. På de caribiske øer blev den liflige rom produceret, så de ædle dråber kunne fragtes om bord på skibene og gøre sømændenes strabadsfyldte, lange hjemfærd, bare nogenlunde tålelig.

Især England og Frankrig havde godt gang i romtønderne, men Danmark kom i den grad med på bølgen, da kronen overtog De Vestindiske Øer tilbage i år 1755.
 
Den dansk producerede rom kan købes længere nede på denne side, find den under 'S'
 

rom

Laves på samme destilleri som Ron Zacapa. Rom fra Guatemala. Malteco 15 år er en gammel rom med en smuk dyb mahogni glød. Rørsukker sirup, muskatnød og kardemomme afslører sig selv i duften, sammen med lidt forsigtigt fad præg og vanilje. De 15 års lagring mærkes straks i rommens fedme og fylde. Lækre bølger af mørk karamel, gammel sød hedvin, orange og mørk chokolade er der masser af i smagen.
349,00 DKK
RON MALTECO RUM 15 ÅR
Rum Nation Barbados XO har en frisk duft, med noter af kamille og mynte. Den har en let krydret smag, dog blød og elegant og den udvikler sig til at have en fin balance mellem en sukkersød og frisk opfattelse. En meget typisk medium lys rom fra Barbados, med en kompleks smag der bestemt vil behage.
449,00 DKK
Rumnation Barbados XO
Rommen har en sød og blød smag af flødekaramel, honning, vanilje og kanel. Eftersmagen er dejlig lang og krydret, da rommen har fået et par ekstra procenter giver det lidt ekstra power til smagen som hjælper alle nuancerne endnu bedre frem på flot vis.
499,00 DKK
Esclavo Dominicana XO
Noterne er med en tydelig mørke melasse, sirup, rosiner og kardemomme. En god sammenhæng mellem duft og smag. Eftersmagen er kompleks med tørre toner af tobak, anisfrø og lette søde vanilje og bourbon toner.
599,00 DKK
Malecon 25 års
Her er den så. Vores første, lyse, rom. Fremstillet på noget af verdens bedste rørsukkermelasse. Langsomt destilleret på Aroma Kobber Destillationsapparat. Derefter fortyndet med vand fra den nordjyske kilde.
Kan drikkes i cocktails for en meget raffineret romsmag, men vi forslår at nyde den, som den er skabt; helt alene i glasset (neat).
Du kan tydeligt fornemme restsukkeret. Og den bløde smag af alkohol.
ENJOY WITH NOBLE FRIENDS
Alc. 40 % / 50 cl.
Awards: GULD, The RumXP Tasting Competition i Miami 2014. Bronze ved Madrid Rom Conference 2014.
599,00 DKK
Skotlander HANDCRAFTED RUM I
Backe Vin ApS | CVR: 40354808 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk