Italiensk rødvin

 
En usædvanligt spændende vin med masser af farve og fedme i glasset og en krydret, lidt mørk og kompleks duft. I smagen byder vinen på en meget charmerende harmoni mellem styrke, krydderier og en velouragtig blødhed. Prøv den til fjerkræ, kalv og lam men også til grillet fisk!
79,00 DKK
Cantine Lenotti ROSSO PASSO
Vinen har en flot, blank rubinrøde farve. Duften er frugtrig og umiddelbar med nuancer af modne kirsebær. Smagen er harmonisk med en god balance mellem friskhed og blødhed. I eftersmagen finder man behagelige toner af blommer og jordbær.
Server den til specialiteter fra Middelhavet såsom pastaretter, ratatouille og retter lavet på fjerkræ eller svinekød.
85,00 DKK
San Giorgio Sangiovese di Puglia
Negroamaro har en mørk, dyb, rød farve med violet skær. Vinen har en god tørhed i duften med mørke toner af solbær og mørke kirsebær. I smagen har den en god struktur og fylde med nuancer af mørke krydderier først i munden. Vinen udvikler sig flot og får mere velour og intensitet til sidst. Eftersmagen er lang og flot strammet op, med toner af kirsebærsten og mandler
89,00 DKK
San Marzano Negroamaro
En yderst charmerende økologiskdyrkede vin med klassisk, italiensk
identitet
Vinen har en flot, intens, rubinrød farve. Duften er umiddelbar og frugtrig, med diskrete toner af ribs og fuglekirsebær. Smagen er afrundet, med god frugtsødme og bid.
89,00 DKK
Bio Bio Merlot. Økologisk
Nyhed fra en af de bedste vingårde i Syditalien. En vin med en smagsprofil, der virkelig rammer bredt, og som alle vil kunne lide. Så godt kan Primitivo laves!
89,00 DKK
Feudi di San Marzano PRIMITIVO, I TRATTURI
Vinen har en flot, mørkerød farve og en charmerende duft af frugt og krydderi. Smagen er fyldig og intens men samtidig meget saftig. Vinen har en afrundet eftersmag, som viser både delikate og krydrede toner.
79,00 DKK
Missetti Negroamaro-Primitivo
Appassimento er navnet på den særlige produktionsmetode, som man kender fra eksempelvis Amarone, hvor druerne lagrer og tørrer inden presning, hvilket giver mere aromatiske, kraftige, men også mere sødmefulde vine, alt efter om man lader alt sukkeret omdannes til alkohol.

Det er en glimrende vin, der er som skabt til de danske smagsløg, og den rammer lige i øjet i forhold til tidens vinøse trends!
79,00 DKK
Missetti, Appassimento
La Segreta Rosso er en meget umiddelbar og frugtrig vin, som sagtens kan nydes, mens den stadig er ung. Dens delikate og sprøde karakter tillader det. Farven er dyb rubinrød, og i duften finder man nuancer af røde kirsebær kombineret med let krydrede vegetale nuancer. Smagen har stor fylde og god frugtsødme samt blød tannin. Vinen vil egne sig godt til pastaretter, cheeseburger, grillet kød (f.eks. lam) og til modne oste. Vinen kan i sommerperioden med fordel drikkes en smule køligere end normalt for en rødvin.
99,00 DKK
Planeta La Segreta Rosso
Vinen er sammensat af 85% Sangiovese, 5% Merlot, 5% Petit Verdot og 5% Alicante som kommer fra tre vingårde i Toscana. Sangiovese hentes i Montalcino , Castelnuovo Berardenga og i Magliano. Det er den som giver elegancen i blandingen. Alicante-druen fra Maremma bringer intensitet og struktur, mens Merlot giver rundhed og en sarte aroma. Endelig bringer Petit Verdot struktur og farve.
99,00 DKK
Caparzo Sangiovese
Borgo Scopeto fremstår med en dyb, brillant rød farve. I næsen mødes man af en rig og intens duft af vilde, mørke bær, nuancer af chokolade samt et fint strejf af vanille fra fadlagringen.
Smagen er et studie i harmoni og elegance, og samtidig er det en vin, der vil kunne udvikle sig positivt over de næste 8-10 år.
Vinen har stor fylde, fin frugtsødme og blød tannin. Det hele munder ud i en indsmigrende lang og vedholdende eftersmag.
Vinen vil være en velegnet ledsager til de fleste kødretter, men er specielt velegnet til retter med pasta eller ris samt ikke for modne oste.
110,00 DKK
Borgo Scopeto Chianti Classico
Duften er åben, med krydrede nuancer af krisebær, røde blommer og lidt lakrids. I smagen giver vinen meget fra sig, med god frugtsødme, struktur og en flot harmoni mellem de krydrede, varme toner og den tøre eftersmag, hvor man finder toner af mandler og vanilje. Den vokser meget i både fylde og frugtkarakter med lidt iltning.
129,00 DKK
San Marzano SUD
Ca´ del Baios Langhe Nebbiolo laves på en selektion af Nebbiolo druer fra vinhusets forskellige parceller. Flere af dem ligger på kalkholdig undergrund, noget som fremhæver finessen og aromaen i vinene.
 
I duften har Langhe Nebbiolo druens klassiske frugtrige toner af modne kirsebær og blommer. Smagen er umiddelbar og sprød, utrolig ren i stilen, med Piemontes typiske tørhed og fine krydderier.

En meget sympatisk og charmerende vin, som vil klæde ikke for voldsomme kød- eller grøntsagsretter.
 
2 glas i Gambero Rosso
129,00 DKK
Ca del Baio Langhe Nebbiolo
Ca’ del Baio er i de seneste år kommet ind i det bedste selskab blandt de ypperste producenter i Barbaresco med overstrømmende ros fra internationale vinanmeldere. En god introduktion til huset er deres Barbera, som har en flot, frugtdreven og elegant stil, men også en fin syre, der gør den til en god madvin.
 
"Super elegant og anvendelig Barbera", citat Winelab.dk.
Barbera Paolina er meget koncentreret og har generelt godt af lidt iltning på karaffel inden servering. I duften finder man toner af mørke bær, krydderier, kardemomme og honningkager. Smagen udvikler sig fint i glasset med toner af blommer, mørke kirsebær og friske mandler.
129,00 DKK
CA’ DEL BAIO  BARBERA D’ALBA PAOLINA
Vinen er utroligt koncentreret med Sangioveses meget særprægede karakter. Farven er dybrød, og duften er meget intens med nuancer af hindbær, modne kirsebær, violer og granatæbler.
I smagen er vinen robust med en god krop og stor harmoni med frugt og fylde. Eftersmagen er meget lang og charmerende med en delikat, krydret "finish".
129,00 DKK
Caparzo Rosso di Montalcino
Farven er mørk, rubinrød, og i duften finder man intense aromaer af røde bær og krydderier.
Smagen er kødfuld og velouragtig, med lækre toner af blommer, moreller og mørke bær.
Eftersmagen er flot afrundet, med god frugtsødme og en god tannin, som melder om et godt
modningspotentiale.

Server den til kødretter med kalv, lam, okse eller vildt og til modne hvid- eller rødskimmeloste.
135,00 DKK
Romeo-Juliet Rosso Passimento

"Le Olle" har en flot, dybrød farve, og i duften finder man nuancer af rosiner, krydderier og modne frugter. Smagen er dyb og sprød med en behersket bærsødme og en perfekt balance mellem strukturen, finessen og blødheden.

Den vil egne sig flot til lam, grillet svine-, kalve- eller oksekød samt til modne oste.

139,00 DKK
Lenotti Bardolino Classico LE OLLE
En mastodont af en italiener!
Denne Appassimento fra Abruzzo-regionen bliver produceret på samme vis som en Amarone og får dermed de samme karaktertræk.
Alle smagsparametre er skruet op på fuld styrke.
En voluminøs, saftig og ekstrem fyldig vin med høj alkohol.
Bør dekanteres og nydes af store glas.
Økologisk dyrket.
For dem der elsker Amarone
149,00 DKK
Passi-Reali Vino Organico
Ripasso Le Crosare en meget sammensat vin, hvor man bliver ved med at opdage nye nuancer. Her finder man både toner af kirsebær, brombær, kaffe, chokolade, hasselnød, pomerans og syltede frugter, men også meget delikate og friske toner, som mere går mod det grønne. Prøv den til okse-, lamme- eller kalvesteg, til vildt ═ især serveret med tyttebær eller ribs eller til modne oste. Server den ved ca. 18-19 grader og husk at åbne flasken ca. 1 time før serveringen.
155,00 DKK
Cantine Lenotti RIPASSO LE CROSARE
Dette er måske den bedste vin overhovedet fra støvlehælen i Apulien - i hvert fald den bedste på Primitivo. Deter en magtfuld vin ═ fyldig, kraftig og imponerende ═ selv flasken ligner, at det er en magnumflaske! Brug den til kraftige retter og der, hvor du ellers ville have brugt en Amarone. Årgang 2010 er endnu ikke anmeldt, men Finansbureauet.dk gav årgang 2009 6 stjerner og skrev: ╦Wow. Absolut helt sensationel vin... Måske verdens bedste Primitivo.╦
249,00 DKK
SESSANTANNI, PRIMITIVO Feudi di San Marzano
Det er Cantine Lenotti, som står for denne Amarone, lavet på druer fra vinmarker eller parceller tilhørende familiemedlemmer, som ikke er indvolveret i familiefirmaet.
249,00 DKK
AMARONE CLASSICO Black Label
En ægte og kompromisløs Rosso di Montalcino-vin lavet på 100% Sangiovese efter alle kunstens regler. Primære smagsindtryk af helt unge kirsebær, hvid peber, sødlig lakrids og cedertræ. Det pakkes elegant og næsten eksotisk ind i en harmonisk eftersmag, der er vedvarende. En imponerende vin!

Den vil egne sig fint til pastaretter med sauce, kraftige grønsagsretter, grillet kød og modne oste. Vinen har potentiale nok til flere års lagring (4-8), hvis man har tålmodighed til det. Drukket i sin ungdom, må den gerne iltes på karaffel i 1-2 timer.
299,00 DKK
Caparzo Rosso di Montalcino Magnum
Vinen besidder en umiddelbar bærsødme, i form af sorte kirsebær og solbær, tilsat en smule krydderi der leder tankerne hen på tobak, muskus og lavendel. Vinen er luftig og poleret, men har en tæt og dyb koncentration. En vibrerende, ren og velsmagende vin.
 
Cifra er indgangsportalen til Duemanis vinøse univers. Lavet på 100% Cabernet Franc. Produktionen er årligt på ca. 20.000 flasker. Gæring, maceration og lagring foregår i temperaturregulerede cementkar (vats). Vinen gennemgår hverken klaring eller filtrering.
299,00 DKK
Duemani Cifra. Økologisk
I smagen er det de mørkere og mere koncentrerede toner, som først kommer frem, med krydrede karakterer af peber, nellike og vanille. Vinen slutter ret delikat, med en meget klassisk Brunello velour.
325,00 DKK
Caparzo Brunello di Montalcino

I duften er det først Sangiovese, som dominerer med klassiske røde og delikate nuancer af kirsebær (kirsch) og røde bær. Men ret hurtigt kommer Merlots og Syrahs ╦tætpakkede stil╦ og kødfuldhed frem. I smagen er vinen mørkere i stil med karakterer af solbær og brombær og i sin ungdom en smule domineret af træ og tannin.

 

325,00 DKK
Gaja Promis
Claudio Lenotti har en magisk evne til at ramme lige i Bulls Eye i forhold til den danske smag inden for vin – og hans Amarone er ingen undtagelse.
Brug den til julemiddagen og til stor forkælelse…
 
Amarone Classico fra Lenotti er lavet på områdets klassiske druer Corvina, (som nemt angribes af den ædle råddenskab) samt Rondinella og Molinara høstet på firmaets parceller i Negrar, Valgatara og Fumane. Dyb, rubinrød farve og en meget eterisk og eksotisk duft. Smagen er fyldig, varm og velouragtig, med en en god frugtkoncentration og charmerende friskhed til sidst, som flot fremhæver trækarakteren. Prøv den til okse- og kalvesteg, til vildtretter eller til modne oste. Server den ved ca. 18 grader og husk at åbne flasken ca. 1 time før serveringen.
299,00 DKK
Cantine Lenotti AMARONE CLASSICO
Valgrande er lavet på Nebbiolo druer fra marken af samme navn nær landsbyen Treiso. På den 3h.’s store parcel familien Grasso ejer, er vinstokkene plantet i 1971, 1985 og 2000. Generelt bliver druerne på Valgrande høstet ret sent (slutningen af september til midt i oktober), da marken vender mod vest og udsættes ofte for store temperaturforskelle. Det giver et langt modningsforløb og derfor mere koncentrerede og aromatiske vine.
 
Vinen har en dyb, mørkerød farve. I næsen finder man modne, bløde toner af chokolade og kaffe. Smagen er mere delikat, end man forventer efter duften. Her finder man nuancer af kakao, men også lækre, krydrede toner af solbær, anis og vilde kirsebær. En god sammensætning af mørke og lysere, friske toner. Den slutter blødt og harmonisk, nærmest velouragtigt.
319,00 DKK
Ca del Baio Barbaresco Vallegrande
Det er en meget fyldig og sødmefuld vin med masser af kraft med en lang, behagelig eftersmag. Det er en meget aristokratisk vin, godt afstemt og med et kæmpe potentiale.
399,00 DKK
Cascina Ballarin BAROLO,
Barbaresco Pora kommer fra Cru marken Pora som er nabo til marken Asili.
Marken er beliggende ca. 250 moh. med en vest vendt skråning og en jordbund bestående af kalk og grå-blå mergel. Vinstokkende på Pora er plantet i 1980. Årgang 2004 var det første år hvor vinen blev vinificeret seperat og fremstillet som en enkeltmarks vin.

Vinen lagres 30 måneder på 500 liters fade og herefter lagre vinen 10 måneder i flasken.
399,00 DKK
Ca del Baio Barbaresco Pora
Nøgleordene her er intensitet, koncentration og balance! Det vælter ud med sødmefulde frugtnuancer som blommer, brombær, men også med mere krydrede toner af engelsk lakrids og tobak. Den slutter med gode krydderier og en sart, saltet karakter. Sprød, kraftfuld og harmonisk, med et godt modningspotentiale. En fabelagtig vin.
399,00 DKK
Salcheto Vino Nobile di Montepulciano Riserve. Økologisk
Barbera, som siden 2015 er en del af sammensætningen, kan allerede afsløres i farve, som er blevet mere purpurrød. Man finder stadig vinens klassiske nuancer af kirsebær og blommer, men nu også lækre toner af violer og skovbær. Efter lidt iltning udvikler vinen kompleks toner af krydderier (bl.a. safran) og en mere maskulin karakter. Også i smagen er vinen først smigrende og umiddelbar, men den udvikler sig mod det mørke og det komplekse med iltningen. Sito Moresco er en saftig og kraftfuld vin med en dejlig harmoni mellem frugtsødme og tørhed, som gør den meget charmerende.

Sito Moresco er meget anvendelig til stort set alle kødretter: lam, kalv og oksekød, men på grund af sin krydrede karakter er den ideel til vildt. Den har absolut krav på et stort glas.
399,00 DKK
Gaja Sito Moresco Langhe
Farven er ekstremt mørk med ruby-toner, og i duften finder man toner af friskbrændt kaffe, læder, brombær, solbær og lakrids.
I smagen er vinen meget struktureret, intens og kompleks. Frugtkoncentrationen er imponerende, og vinen er samtidig meget ren og harmonisk.
Trækarakteren og tanninen smelter fint sammen med frugten, men vinen har samtidig et kæmpe potentiale.
475,00 DKK
Gaja Magari Rosso di Toscana
Borgonero er ekstrem koncentreret og intens i sin mørkerød farve. I næsen er vinen utrolig kompleks og charmerende, med næsten æteriske dufte af læder og tobak. I smagen overvældes man af en meget struktureret og voldsom mørk karakter først, men ret hurtig går vinen over i det mere velour- eller nærmest silkeagtigt ═ noget som forbavser i en så kraftig vin.
Server den med f.eks. kraftige supper, stegt rødt kød, retter med trøfler, svampe, samt modne oste.
Prøv den også til fiskeretter serveret med en kraftig sauce eller fond.
399,00 DKK
Borgo Scopeto Borgonero Magnum
Denne Brunello er resultatet af en selektering af de bedste Sangiovese Grosso-druer på ejendommen Il Paradiso di Frassina.
Det er kompleksiteten og samtidig elegancen, som kendetegner denne vin. Farven er intens, rubinrød og i duften får man spændende nuancer af krydderurter, tørrede blomster, hvid peber og lidt vanille.
Smagen er fantastisk dyb, meget klassisk Brunello med en perfekt træpåvirkning. Selv om den afslører en god tannin til sidst, er det dog finessen og harmonien, som dominerer.
En meget vellavet vin.
Serverer den til rødt kød og vildt, gerne med en svampe og bær garniture.
399,00 DKK
Il Paradiso di Frassina Brunello di Montalcino Økologisk
Pieve Santa Restituta leverer hver årgang suplime Brunello’er fra mesteren selv.
2009 Brunello er Sangiovese ”på EPO”. God stram kirsebærstens-syre med stor volumen og intensitet.
 
Denne Brunello er ganske enkelt fremragende. I duften er den allerede fint åben og meget klassisk med nuancer af modne kirsebær, eksotiske krydderier, honningkage og en dejlig og velintegreret karakter af træ. I smagen fornemmer man tørre nuancer og en god tannin først, men med lidt iltning i glasset kommer der mere sødmefulde frugtnuancer af kirsebær og brombær og en ret kompleks karakter af skovbund, som næsten giver vinen et piemontesisk touch. Eftersmagen er allerede lang og harmonisk men afslører samtidigt et godt gemmepotentiale.
499,00 DKK
Gaja Pieve Santa Restituta, Brunello di Montalcino 2011
Dagromis er Barolo, når det er bedst – mørkest – og størst. Hindbær, brombær, cavendish-tobak, cedertræ, mocca og chokolade danner rammerne og oplevelsen af dette vidunder af en Barolo.
Masser af pondus fra start til slut. Imponerende!

“What he has demonstrated over the years, besides from his infectious enthusiasm and keen ability to communicate his thoughts with brilliant clarity and gumption, is a natural ability for leadership.
Barbaresco is lucky to have an Angelo Gaja, the Langhe is lucky to have him, and Italy is, too.”
WineAdvocate
599,00 DKK
Gaja Dagromis Barolo 2012

Jesper Uhrup Jensen Euroman:
"Man tager tre flasker vin og propper dem ned i én flaske! Amorone-producenten over dem alle, Dal Forno, laver så kraftige og koncentrerede vine, at man næsten lige så godt kan droppe maden og sige, at vinen i sig selv gør det ud for et måltid. Der er lakrids, kaffe og tonsvis af frugt i denne her vin, som bliver ved og ved med at smage i munden. Mens banal Amarone ofte blot er tung og sødmefuld, er Dal Fornos Amarone et veritabelt smagekatalog, hvor nye smagsnuancer hele tiden dukker op.(...)en vin, der fortjener at blive mediteret over i fred og ro. Og uden at man er for mange om flasken!"

2.995,00 DKK
Dal Forno Amarone della Valpolicella 2009
Backe Vin | CVR: 28 60 45 64 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk