Hvidvin - Sprøde, krydrede, liflige, velduftende hvidvine.Vælg selv.

Backes hvidvine

Pinot Chardonnay/Chardonnay

En drue, der efter alt at dømme ikke er en Pinot, og som er en af de allerbedste hvidvinsdruer. Den er druen bag alle de fine hvide Bourgogner, blandt andet Chablis, Montrachet og Pouilly-Fuissé, og den meste champagne.

 

Riesling

En ædel, sent modnende drue, der giver nogle af de allerfineste tørre hvide vine i Tyskland, Østring, Ungarn, Alsace og mange andre områder. Den er blandt andet den eneste drue bag alle de bedste Moselvine og Rheingau-vine. I Østrig kaldes den Rheinriesling. I Californien både White Riesling og Johannisberger Riesling. Riesling'en ytrer sig fornemst, når den vokser i et køligere klima.

 

Sauvignon/Sauvignon Blanc

Fortræffelig hvidvinsdrue, måske kun overgået af Chardonnay-druen og Riesling. I Bordeaux-området er det den førende drue i Graves og (sammen med Sémillon-druen) i Sauternes.

 

Pinot Blanc

Drue af Pinot-familien. Bruges i en del vingårde i Alsace og rundt om i Norditalien.

 

Pinot Gris

En Pinot-drue, der giver fremragende vine, især i Alsace (hvor den tidligere kaldtes Tokay d'Alsace), Baden (hvor den hedder Ruländer) og Norditalien.

 

Chenin Blanc

Hvidvinsdrue af fremragende kvalitet. Den klassiske drue i Loire-dalen og kaldes da også Pineau de la Loire, selv om den ikke er en ægte Pinot eller i det hele taget i familie med denne druesort.

 

Gewürztraminer

Meget velduftende og kraftig druesort, der giver fyldige vine. Den dyrkes meget i Alsace (hvor navnet staves uden omlyd), en del i Tyskland og er indført i Californien. Man siger pga. den ret så påtrængende aroma og bouquet om nogle gewürztraminere, at de "dufter som en luder", men ikke alle er dog så pågående - om man så må sige.

 

Sémillon

Meget kendt hvidvinsdrue, der anvendes meget især i Bordeaux, hvor den sammen med Sauvignon Blanc-druen giver de søde vine i Sauternes og Graves. Den kan også anvendes alene, men vinen kommer til at mangle lidt friskhed.

 

Sylvaner/Silvaner

Givtig robust hvidvinsdrue med temmelig neutral bouquet. Den er ofte druen i billigere vine, men skal ikke ringeagtes. Er f.eks. hoveddrue i de kendte Franken-vine.

 

Traminer

Andet navn for Gewürztraminer. En kendt og udbredt hvidvinsdrue, almindelig i Tyskland, Alsace, Sydtyrol og Californien m.fl. Den giver en vin med særpræget aroma/bouquet, oftest blød og med kun lidt syre. Særlig fornem er Gewürztraminer'en i Alsace.

Backe Vin | CVR: 28 60 45 64 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk