Kom ind og

smag vinene!

 

Fransk rødvin

 
Det er en fyldig vin med god balance mellem frugt og tørhed. Den er meget ren i smagen, delikat og samtidig kompleks med nuancer af solbær, cedertræ og milde krydderier.
Server Beau-Rivage Rouge til rødt kød, fjerkræ, pasta- eller risottoretter og til hvidskimmeloste.
79,00 DKK
Borie Manoux Beau-Rivage Rouge
Vinen har en lys rubinrød farve med lilla skær. Duften er meget aromatisk med nuancer af modne røde bær og toner af krydderier. I smagen er vinen rund og umiddelbar med bløde frugtrige toner. I eftersmagen finder man behagelige toner af peber.
Server den til grøntsagretter, lette kødretter, men også til grill.
79,00 DKK
Moulin de Gassac Rouge
Vinen modnes på nye klassiske Bordeaux-barriques i seks måneder.Hovedvægten er lagt på Merlot og vinen har derfor en lækker og ret umiddelbar frugtaroma, samt en god velour og finesse i smagen. Cabernet Sauvignon giver den også en god struktur og dybde, med det er helt klart finessen og elegancen som vinder i denne meget harmoniske vin. Opholdet på træ har tilført den karakter af vanille og træ i eftersmagen, uden at det dog tager overhånd.
Den er sammensat af 60% Merlot og 40% Cabernet Sauvignon
89,00 DKK
Manoux Beau-Rivage Rouge Premium
De gode Beaujolais-Villages-vine har en god struktur og masser af frugt, og Vincent Lacondemines vin er absolut ikke en undtagelse. Hans Beaujolais-Villages er meget intens i både farve, duft og smag med flotte koncentrerede toner af røde bær. Det er en vin, som sagtens vil kunne ligge lidt endnu, selvom dens ungdom og sprødhed gør den meget charmerende allerede nu.
95,00 DKK
Vincent Lacondemine Beaujolais Villages
Lækre frugttoner af kirsebær, hindbær og solbær samt delikate, krydrede nuancer, som gør vinen allerede meget
kompleks og karakterfuld i sin ungdom. Men tag ikke fejl: Den har også godt modningspotentiale for de næste 2-3 år.
En fremragende vin til prisen!
99,00 DKK
Chateau de Nages, Terres de Molines Rouge. Økologisk
Den har Merlots klassiske indsmigrende karakter men vil helt klart have godt af lidt modning og ved servering i sin ungdom af en iltning på karaffel inden servering. Slottets typiske karakter med nuancer af kirsebær, mandler og bitter chokolade kommer fint frem i både duft og smag med en god sprødhed og en flot, lang eftersmag.
Château Lescalle har som regel en virkelig god balance mellem frugtkoncentrationen, finessen og strukturen i sin ungdom.
Vinen vil egne sig til alle kødretter især vildt eller lam eller evt. til ost. En virkelig god oplevelse til prisen!
115,00 DKK
Chateau Lescalle Bordeaux Superieur
Overleverer år efter år i forhold til ”bare” at være en ”almindelig” Côtes-du-Rhône... Super årgang
 
Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften udvikler sig hurtig i glasset, med dybe, komplekse toner af krydderier, kirsebærsten og provencalske urter. Smagen har en flot tørhed, godt pakket ind i velour, med toner af bitter chokolade, engelsk lakrids og røde bær. Den slutter med en lækker kølighed som matcher krydderierne rigtig godt. De bløde tanniner giver tegn på et godt gemmepotentiale.
115,00 DKK
PAUL JABOULET AÎNÉ PARALLÈLE 45
I duften kommer der først koncentrerede aromaer af røde og mørke bær, og derefter meget velintegrerede toner af træ og milde krydderier. Smagen er flot afrundet, igen med nuancer af modne bær (solbær, mørke kirsebær og blommer) og med en god harmoni mellem struktur og frugt. Den slutter med en lang og afrundet eftersmag og let røgede toner.
119,00 DKK
Dourthe Rouge No 1

Fantastisk køb lavet på Syrah og Grenache. Vinen har lækre noter af hindbær, solbær og lavendel med et lille touch af mineraler. Smagen er kraftig, blød og med noter af peber og lakrids.
Velegnet til de fleste retter med kød.

88-90 pts" The Rhone Report

125,00 DKK
ButiNages Rouge Økologisk
"Glimrende og sprød bourgogne til en fornuftig pris", citat Berlingske Tidende.
Bourgogne Rouge "Les Ursulines" laves på druer fra Côte-de-Nuits i det nordlige Bourgogne. En del af druerne produceres på gamle vinstokke, hvor udbyttet er lavt men koncentrationen til gengæld er meget stor.
Bourgogne Rouge "Les Ursulines" har en mørkerød farve med lilla skær.
I smagen er vinen mere delikat end kraftig, med en god balance mellem frugtsødme og struktur.
Vinen har et godt modningspotentiale og kan derfor sagtens gemmes i kælderen i 5-6 år.
169,00 DKK
Boisset Les Ursulines Bourgogne Rouge
Levende rubinrød til violet farve. I duften finder du modne frugter, solbærlikør, sydfranske krydderurter og lakrids.
Smagen er blød, rund og fyldig kombineret med stor kombleksitet.
12 måneder på franske fade.
Minder på mange måder om Châteauneuf-du-Pape. Samme druer og varme
klima, men prisen er en helt anden!
195,00 DKK
Paul Jaboulet Ainé Côtes du Rhône Plan de Dieu
Den karakteristiske bløde Pinot Noir bouquet, den intense frugt og fine karakter af mørke bær gør Comte de Lupé til en meget harmonisk og charmerende vin. Eftersmagen er lang, og man fornemmer, at vinen har et godt modningspotentiale.
199,00 DKK
Lupé-Cholet Comte De Lupé Bourgogne
”Les Cyprès” er Vacqueyras, når det bedst og mest klassisk.
Helt tydelige noter i duft og smag af ”garrique”- altså noter af provencalske urter, rosmarin og timian.
En rank vin, der virkelig viser sit potentiale og storhed efter dekantering.

“As I indicated last year, this is one of the great qualitative turn arounds in the wine world. It is welcomed by all wine lovers given the historic legacy of the wines of Jaboulet and the importance of this famous firm in all of France.”
Robert Parker
199,00 DKK
Paul Jaboulet Ainé Vacqueyras
Gigondas Pierre Aiguille har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er meget aromatisk, med lækkert bid og kølighed og udvikler sig hurtigt i glasset med charmerende jammy nuancer. I munden starter den struktureret og kontant, men udvikler sig mod det bløde og mere delikate. Den slutter med god velour og stor dybde med pirrende nuancer af peber.
199,00 DKK
Paul Jaboulet, Pierre Aiguille Gigondas
Flot, blank, intens, rubinrød farve. I duften er vinen mere på den delikate end den kraftige side, med nuancer af sorte bær og sarte toner af hvid peber. Smagen er klassisk Châteauneuf med frugtrige toner af mørk kirsebær, blommer og engelsk lakrids og milde krydderier til sidst. Den slutter med god velour og finesse samtidigt.
299,00 DKK
Chateau Maucoil Chateauneuf-du-Pape
Farven er dyb, blank rubinrød. I duften er det nuancerne af røde bær som dominerer, men man fornemmer også træet, uden at det dog er forstyrrende, da kun Syrah er modnet på fad. Også i smagen fornemmer man toner af røde frugter, som moreller, hindbær og blommer, men også nuancer af skovbund, læder og engelsk lakrids dukker op med iltningen. Vinen har en flot balance mellem styrke, alkohol (14%) og charme.
399,00 DKK
André Brunel Chateauneuf-du-Pape Domaine Les Cailloux
Crozes Hermitage Rouge Domaine de Thalabert har en mørkerød, tæt farve. Duften er dyb, med koncentrerede toner af moreller, skovbær og engelsk lakrids. Smagen er ligeledes utrolig dyb og kompleks, med toner af vilde blommer, krydderier, lakrids og tjære. Vinen har et godt gemmepotentiale. Server den til lam, vildt eller okse, gerne tilberedt med løg, hvidløg og vilde svamper.
425,00 DKK
Paul Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2015
Duften er koncentreret med karakterer af modne røde frugter. Smagen er meget flot, med en god koncentration og igen en meget dyb og charmerende karakter af modne frugter. Det er en stor vin, som har en meget spændende balance mellem styrke og finesse, og som helt klart er en af de bedste repræsentanter fra et område som ofte står i skyggen af sine to umiddelbare naboer Gevrey-Chambertin og Chambolle-Musigny.
499,00 DKK
Domaine Pierre Amiot et Fils Morey Saint Denis
Farven er meget dyb med et blankt skær. Duften kommer fint frem med lidt iltning med nuancer af kakao, solbær, blåbær og brombær. I smagen virker vinen først ret aromatisk, frugtrig og umiddelbar, men ret hurtigt udvikler dybden og kompleksiteten sig i vinen. Det er en vin, der fortjener at blive gemt i nogle år for at give fuldt udbytte. Prøv den sammen med krydrede retter med lam, vildt eller okse.
499,00 DKK
Chateau De Pez 2010
Flot, blank, intens, rubinrød farve. I duften er vinen mere på den delikate end den kraftige side, med nuancer af sorte bær og sarte toner af hvid peber. Smagen er klassisk Châteauneuf med frugtrige toner af mørk kirsebær, blommer og engelsk lakrids og milde krydderier til sidst. Den slutter med god velour og finesse samtidigt.
599,00 DKK
Chateau Maucoil Chateauneuf-du-Pape Magnum
Vinen har en flot, dyb, blank, rubinrød farve. I duften finder man røgede nuancer og toner af skovbær og kirsebær. I smagen er vinen meget fyldig og struktureret, med god mineralitet og velour. Den slutter med en lang, kompleks og harmonisk eftersmag, som afslører tannin nok til flere års lagring.
699,00 DKK
Domaine Humbert Frères Gevrey-Chambertin “Vieilles-Vignes”
I sin ungdom er vinen stadig en smule præget af træfad i duften, men det harmonerer fint med de ellers krydrede, frugtrige og en smule eksotiske toner, som kommer frem. I smagen er vinen flot struktureret med en god velour og en meget kompleks karakter. Den slutter harmonisk, men man fornemmer en del tannin, og vinen vil derfor kunne modnes i mange år endnu – og blive større af det. Men allerede nu er det en stor vin!
850,00 DKK
Huguenot Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Fontenys
Backe Vin ApS | CVR: 40354808 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk