Veneto

Appassimento er navnet på den særlige produktionsmetode, som man kender fra eksempelvis Amarone, hvor druerne lagrer og tørrer inden presning, hvilket giver mere aromatiske, kraftige, men også mere sødmefulde vine, alt efter om man lader alt sukkeret omdannes til alkohol.

Det er en glimrende vin, der er som skabt til de danske smagsløg, og den rammer lige i øjet i forhold til tidens vinøse trends!
79,00 DKK
stk.
Missetti, Appassimento
I farven har vinen en klassisk let rubinrøde farve, og duften er meget umiddelbar og frugtrig. Smagen er ligeledes meget åben og behagelig med delikate og milde toner og samtidig en fasthed, som gør den meget harmonisk. Det er en vin, som virkelig holder, hvad den lover, og viser at også ╦beskedne╦ Bardolino-vine kan være spændende. Den er bedst i sin ungdom og vil egne sig flot til et helt måltid både til lette forretter (patéer, salater, skinke), retter med fjerkræ, svinekød, kalv eller lam samt til hvidskimmeloste.
89,00 DKK
stk.
Cantine Lenotti BARDOLINO CLASSICO
En yderst charmerende økologiskdyrkede vin med klassisk, italiensk
identitet
Vinen har en flot, intens, rubinrød farve. Duften er umiddelbar og frugtrig, med diskrete toner af ribs og fuglekirsebær. Smagen er afrundet, med god frugtsødme og bid.
89,00 DKK
stk.
Bio Bio Merlot. Økologisk
Capomastro har en intens, mørk farve og en krydret, lidt mørk og kompleks duft af modne røde bær. I smagen er vinen meget fyldig og struktureret men samtidig charmerende, frugtrig og harmonisk.
Prøv den til fjerkræ, kalv og lam men også til klassiske middelhavs pastaretter eller risotto.
115,00 DKK
stk.
Lenotti Capomastro Veneto Rosso
Farven er mørk, rubinrød, og i duften finder man intense aromaer af røde bær og krydderier.
Smagen er kødfuld og velouragtig, med lækre toner af blommer, moreller og mørke bær.
Eftersmagen er flot afrundet, med god frugtsødme og en god tannin, som melder om et godt
modningspotentiale.

Server den til kødretter med kalv, lam, okse eller vildt og til modne hvid- eller rødskimmeloste.
135,00 DKK
stk.
Romeo-Juliet Rosso Passimento
Massiv og fyldig med Merlot og Corvina som hoveddruer.
Ca. 40% af druernes vægt forsvinder under tørring, og resultatet
bliver en ”gardin”-tung vin, hvor kirsebær og solbær giver et flot præg. 4 mdr. på fad giver kompleksitet og finesse.
135,00 DKK
stk.
Cielo Appassionatamente

"Le Olle" har en flot, dybrød farve, og i duften finder man nuancer af rosiner, krydderier og modne frugter. Smagen er dyb og sprød med en behersket bærsødme og en perfekt balance mellem strukturen, finessen og blødheden.

Den vil egne sig flot til lam, grillet svine-, kalve- eller oksekød samt til modne oste.

139,00 DKK
stk.
Lenotti Bardolino Classico LE OLLE
Ripasso Le Crosare en meget sammensat vin, hvor man bliver ved med at opdage nye nuancer. Her finder man både toner af kirsebær, brombær, kaffe, chokolade, hasselnød, pomerans og syltede frugter, men også meget delikate og friske toner, som mere går mod det grønne. Prøv den til okse-, lamme- eller kalvesteg, til vildt ═ især serveret med tyttebær eller ribs eller til modne oste. Server den ved ca. 18-19 grader og husk at åbne flasken ca. 1 time før serveringen.
155,00 DKK
stk.
Cantine Lenotti RIPASSO LE CROSARE
Det er Cantine Lenotti, som står for denne Amarone, lavet på druer fra vinmarker eller parceller tilhørende familiemedlemmer, som ikke er indvolveret i familiefirmaet.
249,00 DKK
stk.
AMARONE CLASSICO Black Label
Fidoras Amarone er mørk i farven og meget kompleks i duften og smagen, med en fantastisk harmoni mellem koncentration og finesse. Her finder man klassiske nuancer for Amarone: Kirsebær, blommer, krydderier og tørrede frugter. Den slutter med både finesse og sprødhed, men også med en lækker, velouragtig stil, hvor toner af mokka og bitter chokolade blander sig. En meget vellavet vin til de bedste kulinariske kreationer med and, lam, okse og vildt.
499,00 DKK
stk.
Fidora Amarone della Valpolicella Monte Tabor. Økologisk

Jesper Uhrup Jensen Euroman:
"Man tager tre flasker vin og propper dem ned i én flaske! Amorone-producenten over dem alle, Dal Forno, laver så kraftige og koncentrerede vine, at man næsten lige så godt kan droppe maden og sige, at vinen i sig selv gør det ud for et måltid. Der er lakrids, kaffe og tonsvis af frugt i denne her vin, som bliver ved og ved med at smage i munden. Mens banal Amarone ofte blot er tung og sødmefuld, er Dal Fornos Amarone et veritabelt smagekatalog, hvor nye smagsnuancer hele tiden dukker op.(...)en vin, der fortjener at blive mediteret over i fred og ro. Og uden at man er for mange om flasken!"

2.995,00 DKK
stk.
Dal Forno Amarone della Valpolicella 2009
Backe Vin | CVR: 28 60 45 64 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk