Prisvindende dansk rom - RUM I Skotlander Spirits
 
Skotlander Spirits har taget romproduktionen op i Danmark. Igen, fristes man til at sige. For der var engang for meget længe siden, hvor det faktisk var de vesteuropæiske lande, der dominerede den traditionsforbundne romproduktion.
 
 

Eventyret tog nemlig sin begyndelse helt tilbage i 1600-tallet og nærmere bestemt i det caribiske øhav, hvor de prægtige sejlskibe fragtede deres gods. På de caribiske øer blev den liflige rom produceret, så de ædle dråber kunne fragtes om bord på skibene og gøre sømændenes strabadsfyldte, lange hjemfærd, bare nogenlunde tålelig.

Især England og Frankrig havde godt gang i romtønderne, men Danmark kom i den grad med på bølgen, da kronen overtog De Vestindiske Øer tilbage i år 1755.
 
Den dansk producerede rom kan købes længere nede på denne side, find den under 'S'
 

rom

Volbeat 15 Años-rommen er et blend af den fineste caribiske rom der henvender sig til både Outlaw gentlemen og shady ladies. Rom fra Guyana og den Dominikanske Republik udgør bassen og trommerne. Jamaican pot still-rom får det til at svinge, mens Trinidad-rom skaber harmonierne. Barbados-rom får guitaren til at rykke, alt imens Trinidad-rom sørger for de høje toner. Volbeat 15 Años-rommen er intet mindre end uovertruffen, og dens varme noter af træ, karamel og tørret frugt fuldender smagen. Rommen lagres op til 15 år i bourbontønder af amerikansk egetræ.

”Jeg havde fornøjelsen af at smage en masse fantastisk rom i forbindelse med Volbeat-rom Vol II,” siger Michael Poulsen. “Det var ikke nogen nem beslutning, men valget faldt på dette fantastiske blend. Det er rom lige efter min smag: dyb, mørk og kompleks. I vil elske den!”
 
Kan afhentes fra mandag den 18. december 2017
Nyhed
599,00 DKK
stk.
Volbeat Rom Vol II
Melasse, puddersukker, og sødlig honning præger duft og smag.
Fremragende rom til prisen.
Oplagt som mixer.
149,00 DKK
stk.
Sødlig, fin, elegant helt ren hvid rom.
Nyd den ren eller mix den i drinks og cocktails.
149,00 DKK
stk.
Samme destilleri som Ron Zacapa. Malteco 10 Years er en fantastisk introduktion til mørk lagret rom. Den har en smuk farve med mørke ravgyldne refleksioner. Duften er fyldt med vanilje, søde regnskovsblomster og ædle fadtoner. Smagen har en god fedme med masser af vanilje, rørsukkersirup, mælkechokolade, orange, rosin og fudge.
255,00 DKK
stk.
Ron Malteco 10 år
Laves på samme destilleri som Ron Zacapa. Rom fra Guatemala. Malteco 15 år er en gammel rom med en smuk dyb mahogni glød. Rørsukker sirup, muskatnød og kardemomme afslører sig selv i duften, sammen med lidt forsigtigt fad præg og vanilje. De 15 års lagring mærkes straks i rommens fedme og fylde. Lækre bølger af mørk karamel, gammel sød hedvin, orange og mørk chokolade er der masser af i smagen.
299,00 DKK
stk.
RON MALTECO RUM 15 ÅR
Denne Premium Rom er lavet af råvarer fra Fiji, men flasket i Australien af Stuart Gilbert, Worldwide Distiller of the Year 2009 IWSC. Rommen har en dyb gylden farve, den er fyldig og har en eksotisk næse, med både florale noter og krydderier. Smagen er fyldig, den har noter af melasse, et klædeligt strejf af bitterhed, men også attraktive noter af karamel, rosiner og vanille, En rigtig flot rom med en lang kraftig "finish".
295,00 DKK
stk.
Holey Dollar Rum Silver Coin
Barbados er en blend af rom, der er destilleret på kolonne- og traditionelle pot stills og derefter lagret i mange år på bourbon- og sherryfade. Den er et perfekt eksempel på den fineste Barbados - rom - frodig, blød og frugtig. Farven er mørk ravgul, og Plantation Barbados byder på en ''saftig'' næse af vanilje, kokos, passionsfrugt og modne bannaner samt en harmonisk smag af tropiske frugter og fadnoter.
Tilbud
299,00 249,00 DKK
stk.
Plantation Rum, Barbados 5 years
Næse: Abrikos, figner, krydderi,sødme, Dumle slikkepind
Smag: Kompleks, sød og harmonisk - men stadig med en hale af krydderier.
Eftersmag: Lang, spicy, sød og en rom der smager af mere
Rom fra Venezuela - lad os være diplomatiske og sige: Skål.
299,00 DKK
stk.
Diplomatico Reserva Exclusiva Venezulea 12 år
Rommen er produceret i en lettere, mere moderne let tilgænglig stil end den meget sødmefulde tunge rom som ellers kendetegner Ron Millionarios andre aftapninger. Rommen er godt afstemt med en behagelig sødme, frugtige nuancer og et touch af vanilje fra de friske Bourbon fade som er anvendt til lagringen.
299,00 DKK
stk.
Ron Millonario 10 aniversario
Ocean's Rum lancerede i efteråret 2013 en serie af 3 forskellige 7-års rom: Mellow, Deep og Tasty. Ocean's Mellow rom-udgaven er en blending af fade - sandsynligvis fra Caribien - der er lagret på hvid-eg. Mellow kan oversættes til noget lignende "blød", og denne rom er frisk i duften med en let smag og en blød eftersmag. Som et kuriosum, så er etiketterne i den rette belysning flot glimtende i forskellige farver, og Oceans's Mellow etiketten får en grøn nuance.
325,00 DKK
stk.
Ocean's Rum Mellow Singular 7 års rom
Erfaringen fortæller os, at efter syv års
aldring, er rommen optimalt til opnåelse af velafbalancerede rom, det ideelle udgangspunkt i Oceans perfekt balance serie.
I serien finder man 3 forskellige 7 års rom: Mellow, Tasty og Deep.

Deep: kan oversættes "dyb", denne rom har intens karakter med gennemtrængende aroma/smag og en dyb eftersmag

Næse: Orange, farin, kanel.

Smag: Krydret, meget kompleks, Nødder, Sødmefuld med kant.

Eftersmag: Forsætter længe på tungen
325,00 DKK
stk.
Ocean's 7 Deep Rum 40%
Erfaringen fortæller os, at efter syv års
aldring, er rommen optimalt til opnåelse af velafbalancerede rom, det ideelle udgangspunkt i Oceans perfekt balance serie.
I serien finder man 3 forskellige 7 års rom: Mellow, Tasty og Deep.

Tasty: kan oversættes "smagfuld", og denne rom har noter af eksotisk frugt.
kompleks og smagfuld.

Næse: Næse: Starter med en blanding af eksotiske frugter som ananas og fersken med en snert af peber.

Smag: Rund, annanas, næsten over i agave, vanilje, peber.

Eftersmag: Kort, med peber og sødme på tungen.
325,00 DKK
stk.
Ocean's 7 Tasty Rum
Næse: Massiv sødme, toffee, kaffe, mælke chokolade, abrikos, vanille, nødder
Smag: Krydderi bombe, orange, søde mokka chokolade. Nødder og tørre ud. Karakteristik gummi noter. Overrasker med en markant anderledes smag i.f.t. duften.
Eftersmag: Lang krydret eftersmag, med udvikler en sødme - og er en reprise af smagen. Vanille slutter af.
En rom med stor karakter. En overraskelse. Det var så Peru. Etiketten lover en sjælden Inka oplevelse. Og det får du!
329,00 DKK
stk.
Rum Nation - Peruano 8 år
Farven er gylden, med rødlige kobber og maghony nuancer, duften er rig på frugt og krydderier, med et hint af nødder og honning. Rommen har en lækker dyb, fløjlsagtig og forførende smag med noter af af vanilje, kryderier, banan samt et hint af toffee.
 
En utrolig flot og vellykket rom. Ron de Jeremy X.O er en 15 år gammel solera rom. Et blend af rom fra nogle af caribiens dygtigste romproducenter fra Barbados, Trinidad, Jamaica og Guyana.
349,00 DKK
stk.
Ron de Jeremy XO

Ron Zacapa Cent 23 års Rom har en utrolig rund, fyldig og karakterfuld smag med en sødme med masser af kompleksitet og en lang eftersmag af mellasse. Ron Zacapa Cent 23 års Rom har en fantastisk afbalanceret duft af banan, tobak og chokolade. Ron Zacapa Cent 23 års Rom er en sand fornøjelse og er et must for enhver rom-elsker at have i barskabet.

 

349,00 DKK
stk.
Ron Zacapa Centenario 23 år
Rommen kommer fra Barbados og har fået lidt ekstra kærlighed hos Plantation. Det er et klassisk blend af Pot Still og Kolonnerom lagret på Bourbontønder og ex Cognacfade.
Masser af kokos og kraftig vailjekarakter i duften og smagen bindes sammen med orange, karamelfudge og brændte noter fra fadene
Flasken er delt op med 24 nummererede streger, så det er muligt at tage en 4 cl dram hver dag og så lidt mere juleaften
Bemærk 1 liter
Nyhed
399,00 DKK
stk.
Plantation Christmas Rum
Denne dybmørke rom er en blanding af unge og ældre destillater, som er blandet med en moder-rom (som har en gennemsnitlig lagringsalder på 25 år) og forskellige Solera- lagrede rom. Denne fusion af forskellige rom er nøje udvalgt og blandet af Oliver & Oliver blendere, hvorefter romblendet færdiglagres 12 -20 år på amerikanske egetræsfade efter Solera- metoden. Denne meget specielle rom har efterfølgende afsluttet sin lagring på single malt whiskyfade fra den skotske whiskyproducent Tomatin.
Denne rom har en duft af eg, sukkerrør og karamel. Smagen åbner op med en umiddelbar sødme, der bliver efterfulgt af en tydelig smag af malt og eg i perfekt balance med de mere traditionelle romaromaer som karamel og tobak. Oliver & Oliver har kaldt denne rom for Tesoro, som direkte oversat betyder, skat. Og det er da også en speciel rom som helt sikkert skal nydes rent.
399,00 DKK
stk.
Puntacana Tesoro X.O
Denne dybmørke rom er en blanding af unge og ældre destillater, som er blandet med en moder-rom (som har en gennemsnitlig lagringsalder på 25 år) og forskellige Solera- lagrede rom. Denne fusion af forskellige rom er nøje udvalgt og blandet af Oliver & Oliver blendere, hvorefter romblendet færdiglagres 12 -20 år på amerikanske egetræsfade efter Solera- metoden. Det er svært at angive en pålidelig alder på en rom som denne, så det har producenten afholdt sig fra. Denne rom har producenten simpelthen kaldt Esplendido, som bedst kan oversættes som fremragende og det er da også en rom, som understøtter påstanden om at det at blande rom på denne måde, snarere er en kunstform end en videnskab.

Denne rom har en indbydende duft af sødt bagværk og toffee. En stor rom med en bredspektret smagssammensætning som kan beskrives som brun farin og fed bourbon vanilje i harmonisk samspil med smagen af amerikansk egetræ. Eftersmagen har noter af ristet johannesbrød, kanel og karamelliseret frugt. En Premium rom som bør nydes rent.
399,00 DKK
stk.
Puntacana Esplendido
Rommen har en sød og blød smag af flødekaramel, honning, vanilje og kanel. Eftersmagen er dejlig lang og krydret, da rommen har fået et par ekstra procenter giver det lidt ekstra power til smagen som hjælper alle nuancerne endnu bedre frem på flot vis.
445,00 DKK
stk.
Esclavo Dominicana XO
Med denne rom får du længere lagringstid i de brændte amerikanske egetræsfade. Det er med til at give en mørkere, dybere og rigere smag, samt noter af egetræ, kakao og tørret frugt, dog stadig med den fremtrædende karamel og vanilje. Her findes en masse subtile noter som er med til at gøre denne rom mere kompleks end den normale Don Papa Rum. Du får ligeledes en højere alkoholstyrke som her er på 43 %.
459,00 DKK
stk.
Don Pape 10 Years
West Indies Rum & Cane Central America XO Rum har en mild cremet duft af karamel, paranødder, rosiner, abrikos, fersken, ananas, toffee, blomster, læder og kakao. Smagen byder på noter af bl.a. træ, vanilje, lakrids, "woodspice" og let brændt karamel. Der er fremstillet 2.000 flasker ialt.
Tilbud
469,00 379,00 DKK
stk.
WIRC Central America
Centenario 20 Años har en intens ravfarve, med duft af bagt banan, vanilje og stjerne anis.
Den bløde runde smag af sukker, krydrede nødder, kanel, banan, spor af cognac og lidt røg slutter af med en lang finish af sød karamel, krydderi og en stikken som peber.
475,00 DKK
stk.
Ron Centenario 20 år
Rum Nation Barbados XO har en frisk duft, med noter af kamille og mynte. Den har en let krydret smag, dog blød og elegant og den udvikler sig til at have en fin balance mellem en sukkersød og frisk opfattelse. En meget typisk medium lys rom fra Barbados, med en kompleks smag der bestemt vil behage.
499,00 DKK
stk.
Rumnation Barbados XO
Fede lækre toner af vanilje, tørrede frugter, karamel og masser af bagte bananer varmer godt i næsen. Mørk chokolade, toffee og kardemomme fornemmes hen mod slutning og varmer dejligt. Masser af vanilje, abrikos og rosin smages som det første. Herefter kommer en lækker mørk og krydret smag af kanel, Demerara rørsukker og kakao, som vidner om mange års lagring i den tropiske varme på Barbados. Intet mindre end den perfekte søde rom til hyggelige stunder.
499,00 DKK
stk.
KANICHÉ XO DOUBLE WOOD BARBADOS RUM
I år en Rom Julekalender med masser af nyheder.
Der er hele 16 produkter, som hverken har været i kalenderen i 2015 eller 2016, hvoraf flere af dem er mere eksklusive end før set i kalenderen.
Kalenderen indeholder et glas, og som noget nyt har vi gjort det muligt at hente smagsskemaet via en kalender-hjemmeside i stedet for at vedlægge det med kalenderen, da vi desværre oplevede nogle henvendelser om mistet smagsskema sidste år.
Derudover vil der på kalenderens inderside være en beskrivelse af, hvor man henter smagsskemaet, og hvor man kan søge informationer om kalenderens indhold.
Nyhed
Tilbud
575,00 499,00 DKK
stk.
Romjulekalender
Noterne er med en tydelig mørke melasse, sirup, rosiner og kardemomme. En god sammenhæng mellem duft og smag. Eftersmagen er kompleks med tørre toner af tobak, anisfrø og lette søde vanilje og bourbon toner.
599,00 DKK
stk.
Malecon 25 års
Her er den så. Vores første, lyse, rom. Fremstillet på noget af verdens bedste rørsukkermelasse. Langsomt destilleret på Aroma Kobber Destillationsapparat. Derefter fortyndet med vand fra den nordjyske kilde.
Kan drikkes i cocktails for en meget raffineret romsmag, men vi forslår at nyde den, som den er skabt; helt alene i glasset (neat).
Du kan tydeligt fornemme restsukkeret. Og den bløde smag af alkohol.
ENJOY WITH NOBLE FRIENDS
Alc. 40 % / 50 cl.
Awards: GULD, The RumXP Tasting Competition i Miami 2014. Bronze ved Madrid Rom Conference 2014.
599,00 DKK
stk.
Skotlander HANDCRAFTED RUM I
Der er virkelig krydderi på drengen! Sikke en bombe. Sort peber, nellike og meget brændt egetræ. Der er fart over feltet på denne 6 år gamle rom fra Mauritius. Der er en flot balance mellem de komplekse, krydrede noter og den frugtige sødme. Alkoholen er meget velintegreret og eftersmagen knastør.
Tilbud
675,00 499,00 DKK
stk.
Chamarel XO
I Guyana finder man en af verdens bedste romproducenter. Deres destilleri hedder Diamond Distillery og er placeret ved Demerarafloden i Georgetown. Producenten råder over 14 forskellige destilleringsapparater, og til produktionen af denne single cask rom har man anvendt det såkaldte Diamond Still. Diamond Still er et kolonnedestilleringsapparat og er lavet af metal på ydersiden. Det er kendt for at lave lettere destillater med en let brændt/røget smag som er meget aromatiske og spændende. De skal dog ikke forveksles med de store industrielle kontinuerlige apparater som bl.a. findes på Puerto Rico og Trinidad.

I næsen er rommen utrolig spændende hvor pebermynte, brun sukker og en stikkende friskhed giver sig til kende.

Der findes kun 255 flasker af denne aftapning...
Nyhed
1.795,00 DKK
Silver Seal Diamond 12 Years
Silver Seal 2003 Port Mourant Rum 13 år er skabt i Guyana, hvor der findes de to sidste originale kedelapparater lavet i træ i hele verden. Det ene af dem har navnet ”Port Mourant”, da det stammer fra plantagen Port Mourant Estate, der blev grundlagt helt tilbage i 1732. I over 250 år er disse destillationsapparater blevet brugt til at producere ”Demerara Navy Rum” primært til den britiske flåde, hvoraf klassisk Navy Rum som rom-genre er opstået. I1964 blev destilleringsapparatet flyttet til Uitvlugt Estate hvorefter det i 2000 kom til Diamond Distillery. Port Mourant Still producerer den dag i dag den samme romstil som tilbage i rom tidernes morgen. Det er en romstil, som er anerkendt af romblendere og aficionados verden over. Rommen har masser af smagsnoter og besidder en utrolig dyb aromatik. Det gamle Green Heartwood, der udgører størstedelen af kedlerne spiller en stor rolle i udviklingen af de karateristiske Demerara-noter. Ejeren af Silver Seal, Massimo Righi, har opkøbt dette fad rom produceret på Port Mourant Still hos Demerara Distillers(DDL) i det tidligere Britiske Guyana. Det er den første aftapning fra Port Mourant, som flaskes fra Silver Seal af, undtagen de to 37 år gamle udgivelser fra 2013. Rommen er taget fra fad nummer 36 og er tappet ved 51 % alkohol. Dette er absolut en rom værd at investere i.
Nyhed
1.995,00 DKK
Silver Seal Port Mourant 13 Years
Silver Seal 1992 Uitvlugt Rum 23 år stammer fra Guyana, som ligger i Sydamerika. Her finder du en blanding af destillationsvirksomheder, der i dag er samlet på Diamond destilleriet. Der står en række gamle og legendariske destilleringsapparater, som tidligere har stået på andre plantager rundt omkring i Guyana primært omkring Demerara-floden. Inden Uitvlugt destilleriet lukkede i 2000 og derefter blev flyttet til Diamond, blev denne single cask rom i 1992 destilleret på den oprindelige plantage. Dette er en rom baseret på sukkerrørsmelasse og derefter kolonnedestilleret. I næsen finder man noter som brunt sukker, orangeskal, toffee og dybe spændende indtryk. Smagen har friske noter af peber, citron og grøn peber. En super lækker og elegant rom med en fabelagtig og lang afslutning. Der eksistere kun 231 flasker fra fad #3 ved en alkoholstyrke på 50%
Nyhed
3.695,00 DKK
Silver Seal Uitvlugt 23 Years
Backe Vin | CVR: 28 60 45 64 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk