Prisvindende dansk rom - RUM I Skotlander Spirits
 
Skotlander Spirits har taget romproduktionen op i Danmark. Igen, fristes man til at sige. For der var engang for meget længe siden, hvor det faktisk var de vesteuropæiske lande, der dominerede den traditionsforbundne romproduktion.
 
 

Eventyret tog nemlig sin begyndelse helt tilbage i 1600-tallet og nærmere bestemt i det caribiske øhav, hvor de prægtige sejlskibe fragtede deres gods. På de caribiske øer blev den liflige rom produceret, så de ædle dråber kunne fragtes om bord på skibene og gøre sømændenes strabadsfyldte, lange hjemfærd, bare nogenlunde tålelig.

Især England og Frankrig havde godt gang i romtønderne, men Danmark kom i den grad med på bølgen, da kronen overtog De Vestindiske Øer tilbage i år 1755.
 
Den dansk producerede rom kan købes længere nede på denne side, find den under 'S'
 

rom

Samme destilleri som Ron Zacapa. Malteco 10 Years er en fantastisk introduktion til mørk lagret rom. Den har en smuk farve med mørke ravgyldne refleksioner. Duften er fyldt med vanilje, søde regnskovsblomster og ædle fadtoner. Smagen har en god fedme med masser af vanilje, rørsukkersirup, mælkechokolade, orange, rosin og fudge.
255,00 DKK
Ron Malteco 10 år
Laves på samme destilleri som Ron Zacapa. Rom fra Guatemala. Malteco 15 år er en gammel rom med en smuk dyb mahogni glød. Rørsukker sirup, muskatnød og kardemomme afslører sig selv i duften, sammen med lidt forsigtigt fad præg og vanilje. De 15 års lagring mærkes straks i rommens fedme og fylde. Lækre bølger af mørk karamel, gammel sød hedvin, orange og mørk chokolade er der masser af i smagen.
299,00 DKK
RON MALTECO RUM 15 ÅR
Barbados er en blend af rom, der er destilleret på kolonne- og traditionelle pot stills og derefter lagret i mange år på bourbon- og sherryfade. Den er et perfekt eksempel på den fineste Barbados - rom - frodig, blød og frugtig. Farven er mørk ravgul, og Plantation Barbados byder på en ''saftig'' næse af vanilje, kokos, passionsfrugt og modne bannaner samt en harmonisk smag af tropiske frugter og fadnoter.
Tilbud
299,00 249,00 DKK
Plantation Rum, Barbados 5 years

Ron Zacapa Cent 23 års Rom har en utrolig rund, fyldig og karakterfuld smag med en sødme med masser af kompleksitet og en lang eftersmag af mellasse. Ron Zacapa Cent 23 års Rom har en fantastisk afbalanceret duft af banan, tobak og chokolade. Ron Zacapa Cent 23 års Rom er en sand fornøjelse og er et must for enhver rom-elsker at have i barskabet.

 

349,00 DKK
Ron Zacapa Centenario 23 år
Rommen kommer fra Barbados og har fået lidt ekstra kærlighed hos Plantation. Det er et klassisk blend af Pot Still og Kolonnerom lagret på Bourbontønder og ex Cognacfade.
Masser af kokos og kraftig vailjekarakter i duften og smagen bindes sammen med orange, karamelfudge og brændte noter fra fadene
Flasken er delt op med 24 nummererede streger, så det er muligt at tage en 4 cl dram hver dag og så lidt mere juleaften
Bemærk 1 liter
399,00 DKK
Plantation Christmas Rum
Fede lækre toner af vanilje, tørrede frugter, karamel og masser af bagte bananer varmer godt i næsen. Mørk chokolade, toffee og kardemomme fornemmes hen mod slutning og varmer dejligt. Masser af vanilje, abrikos og rosin smages som det første. Herefter kommer en lækker mørk og krydret smag af kanel, Demerara rørsukker og kakao, som vidner om mange års lagring i den tropiske varme på Barbados. Intet mindre end den perfekte søde rom til hyggelige stunder.
499,00 DKK
KANICHÉ XO DOUBLE WOOD BARBADOS RUM
Noterne er med en tydelig mørke melasse, sirup, rosiner og kardemomme. En god sammenhæng mellem duft og smag. Eftersmagen er kompleks med tørre toner af tobak, anisfrø og lette søde vanilje og bourbon toner.
599,00 DKK
Malecon 25 års
Her er den så. Vores første, lyse, rom. Fremstillet på noget af verdens bedste rørsukkermelasse. Langsomt destilleret på Aroma Kobber Destillationsapparat. Derefter fortyndet med vand fra den nordjyske kilde.
Kan drikkes i cocktails for en meget raffineret romsmag, men vi forslår at nyde den, som den er skabt; helt alene i glasset (neat).
Du kan tydeligt fornemme restsukkeret. Og den bløde smag af alkohol.
ENJOY WITH NOBLE FRIENDS
Alc. 40 % / 50 cl.
Awards: GULD, The RumXP Tasting Competition i Miami 2014. Bronze ved Madrid Rom Conference 2014.
599,00 DKK
Skotlander HANDCRAFTED RUM I
I Guyana finder man en af verdens bedste romproducenter. Deres destilleri hedder Diamond Distillery og er placeret ved Demerarafloden i Georgetown. Producenten råder over 14 forskellige destilleringsapparater, og til produktionen af denne single cask rom har man anvendt det såkaldte Diamond Still. Diamond Still er et kolonnedestilleringsapparat og er lavet af metal på ydersiden. Det er kendt for at lave lettere destillater med en let brændt/røget smag som er meget aromatiske og spændende. De skal dog ikke forveksles med de store industrielle kontinuerlige apparater som bl.a. findes på Puerto Rico og Trinidad.

I næsen er rommen utrolig spændende hvor pebermynte, brun sukker og en stikkende friskhed giver sig til kende.

Der findes kun 255 flasker af denne aftapning...
1.795,00 DKK
Silver Seal Diamond 12 Years
Silver Seal 2003 Port Mourant Rum 13 år er skabt i Guyana, hvor der findes de to sidste originale kedelapparater lavet i træ i hele verden. Det ene af dem har navnet ”Port Mourant”, da det stammer fra plantagen Port Mourant Estate, der blev grundlagt helt tilbage i 1732. I over 250 år er disse destillationsapparater blevet brugt til at producere ”Demerara Navy Rum” primært til den britiske flåde, hvoraf klassisk Navy Rum som rom-genre er opstået. I1964 blev destilleringsapparatet flyttet til Uitvlugt Estate hvorefter det i 2000 kom til Diamond Distillery. Port Mourant Still producerer den dag i dag den samme romstil som tilbage i rom tidernes morgen. Det er en romstil, som er anerkendt af romblendere og aficionados verden over. Rommen har masser af smagsnoter og besidder en utrolig dyb aromatik. Det gamle Green Heartwood, der udgører størstedelen af kedlerne spiller en stor rolle i udviklingen af de karateristiske Demerara-noter. Ejeren af Silver Seal, Massimo Righi, har opkøbt dette fad rom produceret på Port Mourant Still hos Demerara Distillers(DDL) i det tidligere Britiske Guyana. Det er den første aftapning fra Port Mourant, som flaskes fra Silver Seal af, undtagen de to 37 år gamle udgivelser fra 2013. Rommen er taget fra fad nummer 36 og er tappet ved 51 % alkohol. Dette er absolut en rom værd at investere i.
1.995,00 DKK
Silver Seal Port Mourant 13 Years
Silver Seal 1992 Uitvlugt Rum 23 år stammer fra Guyana, som ligger i Sydamerika. Her finder du en blanding af destillationsvirksomheder, der i dag er samlet på Diamond destilleriet. Der står en række gamle og legendariske destilleringsapparater, som tidligere har stået på andre plantager rundt omkring i Guyana primært omkring Demerara-floden. Inden Uitvlugt destilleriet lukkede i 2000 og derefter blev flyttet til Diamond, blev denne single cask rom i 1992 destilleret på den oprindelige plantage. Dette er en rom baseret på sukkerrørsmelasse og derefter kolonnedestilleret. I næsen finder man noter som brunt sukker, orangeskal, toffee og dybe spændende indtryk. Smagen har friske noter af peber, citron og grøn peber. En super lækker og elegant rom med en fabelagtig og lang afslutning. Der eksistere kun 231 flasker fra fad #3 ved en alkoholstyrke på 50%
3.695,00 DKK
Silver Seal Uitvlugt 23 Years
Backe Vin | CVR: 28 60 45 64 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk