Rødvin - Her er hvad butikken kan tilbyde i dejlige rødvine

Rødvin fra BackeVin - Rødvin lavet på de bedste druer
 

Rødvine varierer i farven fra mørk lyserød til næsten mørkerød og sort

Farven af hænger af druesorten og af fremstillings metoden.

En rødvin der er blevet oxideret eller som er mange årtier gammel kan have samme mørkegyldne farve som en meget gammel hvidvin.

Der produceres rødvin i næsten hele verden I dag.
Det franske ord for rød er Rouge og Italien Rosso, det spanske
Og Portugisiske er Tinto, det Russiske Tjernij og det Tyske Rot.
Spanien inddeler man sine rødvine i vine der virkelig er Tinto og i lettere typer kaldet Clarete.
 
Der findes rigtig mange rødvins druer, de mest anvendte er beskrevet herunder.
 

Cabernet Sauvignon

Druen, der giver Médocs vine deres karakter. Den er krydret og har et garvesyreindhold, der gør det nødvendigt at lagre vinen. Den anvendes også andre steder end i Bordeaux og tages stadig op i andre områder. En anden lidt mindre kendt drue hedder Cabernet Franc.

 

Syrah eller Shiraz

Australien har gjort Shiraz verdenskendt. Rødvin fremstillet på Shiraz druen er elsket overalt, fordi man altid får en vin af høj kvalitet, som passer til alt.

Shiraz eller Syrah? Druens rigtige navn er Syrah, og indtil 1970’erne var det en af de små druer, som især var kendt fra Rhône i Frankrig, hvor den anvendes i Hermitage vine og som blandingsvin i Châteauneuf du Pape, Gigondas og Côtes du Rhône.Den fik det nye navn, da den blev importeret til Australien i midten af 1800-tallet.

I dag dyrkes Shiraz i store dele af verden, og mange af de fremragende rødvine, vi kan købe til overraskende lave priser, er netop Shiraz vine fra USA, Chile, Australien

 

Merlot

Den mest udbredte drue i Bordeaux. Den modnes tidligt og er produktiv og giver vinen blødhed og rundhed. Den anvendes meget i St. Émilion og Pomerol, mens Bordeaux' bedst kendte drue, Cabernet Sauvignon, er fremherskende i Médoc.

 

Pinot Noir

Hoveddruen i Bourgogne (og Champagne), den største i Pinot-familien og druen bag alle de store røde Bourgogner som Chambertin, Beaune, Pommard, Corton, Romanée og Musigny. I Champagne fjernes skallerne/drueskindet hurtigt under presningen, så den hvide vin ikke tager farve af dem. Pinot Noir kaldes Spätburgunder i Tyskland og Pinot Nero i Italien.

 

Malbec

Mindre udbredt, Merlot-lignende drue, der kan indgå med en lille procentdel i Bordeaux-vine. Også kendt under navnet Cot f.eks. i Cahors.

 

Mourvèdre

Udbredt drue i Sydfrankrig, Provence og Rhône. De gode Bandol-vine skal have et Mourvèdreindhold på 50%.

 

Grenache

Meget produktiv sød rødvinsdrue, som bruges meget i Sydfrankrig, hvor den også benævnes Alicante, i Rioja-distriktet i Spanien (hvor den kaldes Garnacha) og i Californien. Den er en af druerne i Châteauneuf-du-Pape og anvendt på en anden måde - druen bag de specielle franske hedvine i Banyuls - og endelige druen til den berømte rosévin Tavel i Rhône-dalen.

 

Barbera

Rødvinsdrue, der især dyrkes i Piemonte i det nordvestlige Italien. Barberavinene er lettere end Barola og BBarbaresco.

 

Nebbiolo

Fornem italiensk drue. Den giver blandt andet de langtlevende rødvine fra Barolo, Barbaresco og Ghemme. Navnet er udledt af det italienske ord nebbia, der betyder "tåge". Druen giver nemlig de fineste resultater i egne, som i efteråret byder på morgentåge. Speciel Piemonte-drue.

 

Zinfandel

Original amerikansk drue, en af Californiens mest anvendte rødvinsdruer, der giver en meget tiltalende vin, der kan minde om en god fransk Beaujolais.

 

Sangiovese

Fremragende italiensk rødvinsdrue, tidligere San Giovese. Den er dominerende i Chianti-distriktet og Toscana-området.

Backe Vin | CVR: 28 60 45 64 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk