Piemonte

Ca´ del Baios Langhe Nebbiolo laves på en selektion af Nebbiolo druer fra vinhusets forskellige parceller. Flere af dem ligger på kalkholdig undergrund, noget som fremhæver finessen og aromaen i vinene.
 
I duften har Langhe Nebbiolo druens klassiske frugtrige toner af modne kirsebær og blommer. Smagen er umiddelbar og sprød, utrolig ren i stilen, med Piemontes typiske tørhed og fine krydderier.

En meget sympatisk og charmerende vin, som vil klæde ikke for voldsomme kød- eller grøntsagsretter.
 
2 glas i Gambero Rosso
129,00 DKK
Ca del Baio Langhe Nebbiolo
Ca’ del Baio er i de seneste år kommet ind i det bedste selskab blandt de ypperste producenter i Barbaresco med overstrømmende ros fra internationale vinanmeldere. En god introduktion til huset er deres Barbera, som har en flot, frugtdreven og elegant stil, men også en fin syre, der gør den til en god madvin.
 
"Super elegant og anvendelig Barbera", citat Winelab.dk.
Barbera Paolina er meget koncentreret og har generelt godt af lidt iltning på karaffel inden servering. I duften finder man toner af mørke bær, krydderier, kardemomme og honningkager. Smagen udvikler sig fint i glasset med toner af blommer, mørke kirsebær og friske mandler.
129,00 DKK
CA’ DEL BAIO  BARBERA D’ALBA PAOLINA
Valgrande er lavet på Nebbiolo druer fra marken af samme navn nær landsbyen Treiso. På den 3h.’s store parcel familien Grasso ejer, er vinstokkene plantet i 1971, 1985 og 2000. Generelt bliver druerne på Valgrande høstet ret sent (slutningen af september til midt i oktober), da marken vender mod vest og udsættes ofte for store temperaturforskelle. Det giver et langt modningsforløb og derfor mere koncentrerede og aromatiske vine.
 
Vinen har en dyb, mørkerød farve. I næsen finder man modne, bløde toner af chokolade og kaffe. Smagen er mere delikat, end man forventer efter duften. Her finder man nuancer af kakao, men også lækre, krydrede toner af solbær, anis og vilde kirsebær. En god sammensætning af mørke og lysere, friske toner. Den slutter blødt og harmonisk, nærmest velouragtigt.
319,00 DKK
Ca del Baio Barbaresco Vallegrande
Barbaresco Asili fra Ca' del Baio er klassisk lavet på Nebbiolo druer, som udelukkende kommer fra marken "Asili" – en af de mest ansete vinmarker i området. Familien Grasso ejer 3 ha. beplantet i 1967, 1969,1971, 1985 og 2000. Kun de bedste klaser på marken bliver udvalgt til produktion af denne vin. Gæringen foregår i store gærkar af træ. Derefter bliver vinen lagret i ca. to år på en kombination af nye franske og slovenske "barriques". Det lange ophold på nye egetræsfade tilfører selvfølgelig vinen en ekstra dimension og et stort modningspotentiale.

I farven er vinen dyb mørkerød, og duften har karakterer af tobak, peber, cedertræ og samtidig søde, modne kirsebær og marcipan. Smagen er enestående kompleks, maskulin, med mange smagsnuancer og en balance mellem frugt, fylde og finesse, som er sjælden.

Barbarsco Asili vil egne sig fint til lam, kalv, oksekød eller vildt. Serveres i et stort glas.
349,00 DKK
Ca del Baio Barbaresco Asili
Det er en meget fyldig og sødmefuld vin med masser af kraft med en lang, behagelig eftersmag. Det er en meget aristokratisk vin, godt afstemt og med et kæmpe potentiale.
399,00 DKK
Cascina Ballarin BAROLO,
50% Treiso from 350m in altitude, this is one of the cooler areas of Barbaresco and selected because of this reason, and 50% Barbaresco commune. The soils have a higher percentage of sand than clay and almost a direct South exposure. Here the vines have an average age of 15 years and are of massal selection. Aged for two and a half years in 300L barriques.
369,00 DKK
Fletcher Barbaresco ‘Recta Pete’
Barbera, som siden 2015 er en del af sammensætningen, kan allerede afsløres i farve, som er blevet mere purpurrød. Man finder stadig vinens klassiske nuancer af kirsebær og blommer, men nu også lækre toner af violer og skovbær. Efter lidt iltning udvikler vinen kompleks toner af krydderier (bl.a. safran) og en mere maskulin karakter. Også i smagen er vinen først smigrende og umiddelbar, men den udvikler sig mod det mørke og det komplekse med iltningen. Sito Moresco er en saftig og kraftfuld vin med en dejlig harmoni mellem frugtsødme og tørhed, som gør den meget charmerende.

Sito Moresco er meget anvendelig til stort set alle kødretter: lam, kalv og oksekød, men på grund af sin krydrede karakter er den ideel til vildt. Den har absolut krav på et stort glas.
399,00 DKK
Gaja Sito Moresco Langhe
Barbaresco Pora kommer fra Cru marken Pora som er nabo til marken Asili.
Marken er beliggende ca. 250 moh. med en vest vendt skråning og en jordbund bestående af kalk og grå-blå mergel. Vinstokkende på Pora er plantet i 1980. Årgang 2004 var det første år hvor vinen blev vinificeret seperat og fremstillet som en enkeltmarks vin.

Vinen lagres 30 måneder på 500 liters fade og herefter lagre vinen 10 måneder i flasken.
399,00 DKK
Ca del Baio Barbaresco Pora
Dagromis er Barolo, når det er bedst – mørkest – og størst. Hindbær, brombær, cavendish-tobak, cedertræ, mocca og chokolade danner rammerne og oplevelsen af dette vidunder af en Barolo.
Masser af pondus fra start til slut. Imponerende!

“What he has demonstrated over the years, besides from his infectious enthusiasm and keen ability to communicate his thoughts with brilliant clarity and gumption, is a natural ability for leadership.
Barbaresco is lucky to have an Angelo Gaja, the Langhe is lucky to have him, and Italy is, too.”
WineAdvocate
599,00 DKK
Gaja Dagromis Barolo 2011
Backe Vin | CVR: 28 60 45 64 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk