hvidvin fra Frankrig

 

Debedstevine.dk

Burde koste kr. 96,-
Tiltalende køligt præg
"Intens aromatisk næse med citrus og appelsinskal, solid mineralitet og masser af krydderi - personlig og kølig stil med pæn balance
Kraftigt aromatisk frugt med eksotisk præg med melon, ananas og passionsfrugt - masser af fylde, godt med ekstrakt og tilpas syre - stor styrke og masser af længde - eksotisk vin, der trods alt har et tiltalende køligt præg"

86 point - 4 ud af 5 kongekroner

 

79,00 DKK
Domaine Horgelus, Colombard-Sauvignon Blanc
Vinen er gæret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og bliver derefter modnet i 3-4 måneder på de samme tanke. Den har en umiddelbar aroma af vilde blomster og eksotiske frugter. Smagen er tør, sprød og liflig med en god balance mellem frugtkarakteren og strukturen.
Det er en perfekt vin serveret som aperitif eller til retter med skaldyr, fisk og fjerkræ eller kalv i lys sauce.
85,00 DKK
Moulin De Gassac Blanc
Riesling fra Hubert Beck har en fin og delikat bouquet samt en tør og fyldig smag, som gør den velegnet til stort set al slags fisk og skaldyr. Lokalt bruger man den ikke kun til fisk, man holder sig ikke tilbage for også at anvende den som gennemgående vin til mindre kraftige retter som f.eks. svinekød eller Coq au Vin (hane i vin).
Serveringstemperatur: ca 8-10 grader. Det vil være synd at servere vinen for kold, idet dens karakter og finesse da ikke vil komme frem.
99,00 DKK
Hubert Beck Riesling
Parallèle 45 Blanc har en meget umiddelbar og aromatisk og appetitgivende duft, med nuancer af grønne blade og citrusfrugter. Smagen er meget harmonisk med god mineralitet og bid, samt toner af hvide ferskner og passionsfrugt. Eftersmagen er frisk og vedvarende, med lækre kølige toner.
110,00 DKK
Paul Jaboulet Paralléle 45 Blanc
Vinen har en flot, blank, gylden farve med grønlige nuancer. Duften er ren og aristokratisk med sarte aromaer af eksotiske frugter som grape, passionsfrugt og lichtie. Man fornemmer også delikate nuancer af vilde blomster og akacia. I smagen fornemmer man først vinens sødme og krydret karakter, og vinen er meget frisk og ren i eftersmagen
115,00 DKK
Hubert Beck Gewurztraminer
Denne bio-dynamisk dyrkede vin vil charmere alle med sin bløde, indsmigrende frugt. Velegnet til de fleste skaldyrs/ fiskeretter. Men smager også skønt alene.
I duften har ButiNAGES Blanc en god fedme og en meget lækker frugtaroma med nuancer af ferskner, abrikoser, akacieblomst og passionsfrugt. Smagen er flot afrundet, med god velour og frugtrige, eksotiske toner. Vinen slutter med bid og god mineralitet
125,00 DKK
ButiNages Blanc Økologisk
ourgogne Chardonnay "Les Ursulines" laves 100% på Chardonnay druer som kommer fra 4 af Bourgognes områder. Disse forskellige oprindelser giver mulighed, afhængigt af årgangens stil, at sammensætte de rette cuveer for at opnå harmoniske vine.
Bourgogne Chardonnay "Les Ursulines" har en blank, gylden farve med grønligt skær. I duften har vinen god frugtaroma, renhed og finesse, med toner af hvide blomster.
Smagen er tør, delikat, rund og med friske nuancer af modne frugt. Eftersmagen er lang, mineralsk og meget liflig.
Den er perfekt i sin ungdom men vil også kunne modnes i 4-6 år.
159,00 DKK
Boisset Les Ursulines Bourgogne Blanc
hablis Château de Viviers er en meget karakterfuld vin med en flot, let, grønlig farve. Den har områdets typiske aromatiske og frugtrige bouquet, med masser af delikate nuancer. I munden er smagen først næsten fed, men ret hurtigt udvikler finessen og frugten sig.
Den egner sig fint til fed fisk som f.eks. laks og skaldyr.
Serveres afkølet men ikke iskold.
199,00 DKK
Lupé-Cholet Chateau de Viviers Chablis
Sancerre fra Jean-Paul Balland har en flot, brillant farve med et grønligt skær.
I duften finder man nuancer af grape og hvide ferskner. Vinens klasse afsløres især i smagen, som er tør, meget fyldig men samtidig meget frugtrig, præget af friskhed og finesse med en sart nuance af citrusfrugter, hyld og mandler i eftersmagen. I det hele taget en meget harmonisk og stilfuld vin.
Den bør nydes ved 8-10 grader og er en glimrende ledsager til de fleste skaldyrs- og fiskeretter.
I området bruger man i øvrigt den hvide Sancerre som ledsager til distriktets berømte gedeost: Crottin de Chavignol.
199,00 DKK
Domaine Balland Sancerre
Domaine Martins Pouilly-Fuissé har en flot, blank, gyldengrøn farve. Duften er en smule eksotisk med toner af modne ferskner, mango og papaya, men også mere sprøde nuancer af citrusfrugter og grønne blade. Smagen er fyldig, med god struktur og mineralitet, hvilket harmonerer flot med den eksotiske stil. Serveres til skaldyr, fisk eller fjerkræ/kalv i hvid sauce.
249,00 DKK
Cedric et Patrice Martin Pouilly Fuisse
Marcel Deiss er ”troldmanden fra Alsace”. Han er indbegrebet af
biodynamisk vinproduktion og har en personlighed, der rækker
langt ud i verden.
Her er der tale om en top Riesling. Terroir-baseret
med stor dybde og smagsnoter af hvide blomster, kalk, mango,
græs og tropiske frugter. En elegantier med stor finesse og kompleksitet.
”Et must” til julefrokosten og til Riesling-elskeren!
269,00 DKK
Marcel Deiss Riesling 2013. Biodynamisk
Farven er lysgylden, med blankt, grønligt skær. I duften afslører Le Rochoy pragtfulde nuancer af hvide blomster (tjørneblomster, jasmin) og eksotiske frugter. I smagen er vinen meget delikat og frisk først, men den udvikler hurtigt røgede toner af flintesten, fedme og stor mineralitet. Den slutter med en forbavsende, lækker velour, men også stor elegance. En stor oplevelse!

Server den til skaldyr (østers, hummerhaler, kammuslinger), til fisk og til fjerkræ eller kalv i lyse saucer.
275,00 DKK
Domaine Laporte Sancerra Le Rochoy
Château de Viviers 1.Cru Vaucopins har et svagt grønligt skær i farven og en flot mineralsk, nærmest flintagtig og blomsteragtig duft. Smagen er et studie i renhed og finesse. Den for området klassiske mineralske karakter er ikke til at tage fejl af, godt suppleret af delikat frugt og en meget fint afstemt syre. Eftersmagen er lang og dvælende.
Chablis kan næsten ikke laves flottere.
Viviers Vaucopins egner sig fint til fed fisk som f.eks laks samt skaldyr gerne med eksotiske saucer. Den vil også fint kunne bruges til fjerkræ i hvid sauce eller til asparges. Serveres afkølet men ikke iskold.
299,00 DKK
Chateau de Viviers Chablis 1 er Cru
Smagen er meget intens og har både fedme og sprødhed. Efter et par år på banen får vinen en meget flot harmoni mellem den modne og åbne duft og den meget rene og næsten en smule mineralske struktur.
349,00 DKK
Chateau de Citeaux, Mersault Les Grands Charrons
Backe Vin | CVR: 28 60 45 64 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk