Bourgogne - Hvidvin

ourgogne Chardonnay "Les Ursulines" laves 100% på Chardonnay druer som kommer fra 4 af Bourgognes områder. Disse forskellige oprindelser giver mulighed, afhængigt af årgangens stil, at sammensætte de rette cuveer for at opnå harmoniske vine.
Bourgogne Chardonnay "Les Ursulines" har en blank, gylden farve med grønligt skær. I duften har vinen god frugtaroma, renhed og finesse, med toner af hvide blomster.
Smagen er tør, delikat, rund og med friske nuancer af modne frugt. Eftersmagen er lang, mineralsk og meget liflig.
Den er perfekt i sin ungdom men vil også kunne modnes i 4-6 år.
159,00 DKK
Boisset Les Ursulines Bourgogne Blanc
hablis Château de Viviers er en meget karakterfuld vin med en flot, let, grønlig farve. Den har områdets typiske aromatiske og frugtrige bouquet, med masser af delikate nuancer. I munden er smagen først næsten fed, men ret hurtigt udvikler finessen og frugten sig.
Den egner sig fint til fed fisk som f.eks. laks og skaldyr.
Serveres afkølet men ikke iskold.
199,00 DKK
Chateau de Viviers Chablis
Sancerre fra Jean-Paul Balland har en flot, brillant farve med et grønligt skær.
I duften finder man nuancer af grape og hvide ferskner. Vinens klasse afsløres især i smagen, som er tør, meget fyldig men samtidig meget frugtrig, præget af friskhed og finesse med en sart nuance af citrusfrugter, hyld og mandler i eftersmagen. I det hele taget en meget harmonisk og stilfuld vin.
Den bør nydes ved 8-10 grader og er en glimrende ledsager til de fleste skaldyrs- og fiskeretter.
I området bruger man i øvrigt den hvide Sancerre som ledsager til distriktets berømte gedeost: Crottin de Chavignol.
199,00 DKK
Domaine Balland Sancerre
Domaine Martins Pouilly-Fuissé har en flot, blank, gyldengrøn farve. Duften er en smule eksotisk med toner af modne ferskner, mango og papaya, men også mere sprøde nuancer af citrusfrugter og grønne blade. Smagen er fyldig, med god struktur og mineralitet, hvilket harmonerer flot med den eksotiske stil. Serveres til skaldyr, fisk eller fjerkræ/kalv i hvid sauce.
249,00 DKK
Cedric et Patrice Martin Pouilly Fuisse
Farven er lysgylden, med blankt, grønligt skær. I duften afslører Le Rochoy pragtfulde nuancer af hvide blomster (tjørneblomster, jasmin) og eksotiske frugter. I smagen er vinen meget delikat og frisk først, men den udvikler hurtigt røgede toner af flintesten, fedme og stor mineralitet. Den slutter med en forbavsende, lækker velour, men også stor elegance. En stor oplevelse!

Server den til skaldyr (østers, hummerhaler, kammuslinger), til fisk og til fjerkræ eller kalv i lyse saucer.
275,00 DKK
Domaine Laporte Sancerra Le Rochoy
Château de Viviers 1.Cru Vaucopins har et svagt grønligt skær i farven og en flot mineralsk, nærmest flintagtig og blomsteragtig duft. Smagen er et studie i renhed og finesse. Den for området klassiske mineralske karakter er ikke til at tage fejl af, godt suppleret af delikat frugt og en meget fint afstemt syre. Eftersmagen er lang og dvælende.
Chablis kan næsten ikke laves flottere.
Viviers Vaucopins egner sig fint til fed fisk som f.eks laks samt skaldyr gerne med eksotiske saucer. Den vil også fint kunne bruges til fjerkræ i hvid sauce eller til asparges. Serveres afkølet men ikke iskold.
299,00 DKK
Chateau de Viviers Chablis 1 er Cru
Smagen er meget intens og har både fedme og sprødhed. Efter et par år på banen får vinen en meget flot harmoni mellem den modne og åbne duft og den meget rene og næsten en smule mineralske struktur.
349,00 DKK
Chateau de Citeaux, Mersault Les Grands Charrons
Backe Vin | CVR: 28 60 45 64 | Bjergegade 1.c, 3000 Helsingør  | Tlf.: +45 2624 9939 | info@backevin.dk